Morda tudi mene čaka izpit za čoln, saj sem našla nekaj zelo pozitivnega v tem

Zdi se mi, da ima letos pol slovencev več izpit za čoln, ker imam občutek, da je to edino, kar so letos vsi delali. Toliko tečajev, kot je bilo letos ni bilo še čisto nikoli. Zelo sem vesela in tudi velo podjetje je izjemno zadovoljni. Vseeno se pa resno sprašujem, kaj so ostali delali letos. To je namreč edina stvar, o kateri sem govorila letos in o kateri sem se pogovarjala letos. 

Morda tudi mene čaka izpit za čoln, saj sem našla nekaj zelo pozitivnega v tem

Poleg tega, da smo naredili še zelo veliko dodatnih tečajev, da bi ras lahko vsa naročila izpeljali, se nam ni izšli. Nekateri so morali poiskati na jesenski čas, kar pa pomeni, da bodo komaj naslednje leto uživali v poletni vožnji s čolnom, ker izpit za čoln, niso naredili čez letošnje poletje. Na srečo nihče ni bil kaj pretirano razočaran, kljub temu, da sem se tega najbolj bala. Vsi so bili tako zagreti in neučakani, ampak na srečo tudi razumevajoč. Ne vem, kako je bilo drugje, ampak, če ne drugega, se je vsaj turizem letos malce dvignil in morda splaval iz kakšnih rdečih številk. 

Kadar sem bila na obali, je bilo res vse tako zelo polno, da je bilo skoraj neprimerljivo z ostalimi poletje. Lahko, da je bilo to le tam, kjer je, se je delal izpit za čoln, in je bilo zato tam večja gneča, res pa je, da nisem bila nikjer drugje. Že to je bilo veliko, da sem sploh videla morje letos, pa čeprav sem delala na obali. Sprva je kazalo, da ga bom lahko videla šele septembra, ampak se me je sreča nekako usmilila in sem morala priskočiti na pomoč, ko je bil en tečaj za izpit za čoln, ker je sodelavka zbolela. Poleg tega, da sem bila na morju, mi je bilo še delo izjemno všeč. Tako všeč, da sem začela razmišljati, da bi se prekvalificirala in bi izpit za čoln, tudi jaz naredila in morda izvajala tečaje.