Vzmetnica – je boljša izbira trša ali mehkejša?

Vzmetnica zagotovo predstavlja pomemben del naše spalne opreme. Verjetno kar najpomembnejši. Če je starejša od sedmih let, jo je seveda potrebno zamenjati. To je treba storiti tudi v primeru, če je stara videti še povsem lepo ohranjena. Razlogov za zamenjavo je več kot veliko.

Pri nakupu nove vzmetnice pa vam še zdaleč ne sme biti edini kriterij cena. Predvsem je najpomembneje, da takšno opremo za spanje izbirate na primernem mestu, kjer vam bodo pri izbiri nove pomagali tudi strokovno podkovani ter izkušeni prodajalci.

 

Spite raje na mehkejši ali bolj trdi podlagi

Če boste za mnenje, katera je najprimernejša vzmetnica za vas, vprašali prodajalca, vas bo ta zagotovo med drugim vprašal, ali spite raje na trši ali na mehkejši podlagi. V ponudbi so namreč različna ležišča, ki se med seboj razlikujejo tudi v samo strukturi. Oznaka H kaže na trdoto. H1 na primer pomeni najmehkejšo vzmetnico, H4 pa označuje najbolj trdo.

Vzmetnica – je boljša izbira trša ali mehkejša?

Če vam je ljubša trša vzmetnica, potem je dobro izbirajte nekoliko trše materiale z zračno strukturo. Takšni namreč dajejo popolno podporo za hrbtenico, prav tako odlično dihajo ter vam dajejo vso potrebno udobje, ki se ga na sploh potrebuje med spanjem.

 

Mehko ležišče

Veliko pa je takšnih, ki si veliko raje želi spati na mehkejšem ležišču. V tem primeru se splača izbrati vzmetnica, ki ima spominsko peno. Ta se povsem prilagodi telesu. Če imate torej tudi vi raje takšna ležišča, potem naj bo v ospredju vzmetnica s široko plastjo spominske pene.

Ne nazadnje pa se je pri izbiri nove posteljne opreme zagotovo potrebno vprašati še, ali naj bo vzmetnica visoka ali nizka. Za višja ležišča je značilno, da vam lahko ponudijo bistveno več udobja pri spanju, ker vašemu telesu zagotavljajo večjo oporo. Nižja ležišča oziroma nižje vzmetnice pa so zlasti dobrodošle za otroke pa tudi mladostnike.