Sveže oprane delovne rokavice so ponovno umazane v enem dnevu

Medtem ko sem obrezovala kivi, sem se spomnila, da moram očistiti še nekaj okoli dvorišča in da mi bodo zelo prav prišle delovne rokavice, ki so sveže oprane. Če ne bi bile oprane, bi bile polne masti in druge umazanije, ker sem zadnjič z njimi čistila kosilnico. Res je bila umazana. Takšne rokavice ne bi mogla uporabiti za to, saj bi vse umazala. Takrat sem jih takoj namočila v sodo bikarbono in jih potem oprala.

Vsa umazanija je šla z lahkoto dol in sedaj lahko delovne rokavice, ponovno uporabljam brez skrbi, da bom raznesla kakšno drugo umazanijo kam. Očistiti moram namreč vrtno garnituro, ker je polna cvetnega prahu. Tega ne delam več s prostimi rokami, ker sem nazadnje imela cvetni prah za nohti in sem ga komaj spravila ven.

Sveže oprane delovne rokavice so ponovno umazane v enem dnevu

Nadela sem si delovne rokavice, in začela čiščenje, ki ga ni bilo konca. Mislim, da sem najmanj trikrat vse prerisala, preden je bilo skoraj vse očiščeno. Ta cvetni prah se je tudi v vrtno garnituro prav prilepil. Po četrtem brisanju sem končno dosegla, da je bila vrtna garnitura čista, delovne rokavice, pa ponovno umazane toliko, da gredo lahko samo še v pranje. Še prej pa v namakanje.

Naredila sem vse, kar sem imela načrtovano, da bomo lahko kosilo jedli na vrtu. Imamo res lepo urejen vrt, in ko neha vse cveteti, se končno lahko preselimo ven. Letos je kivi prvič cvetel in zato je bilo toliko več svetnega prahu in vseh možnih žuželk. Vse skupaj pa idealna kombinacija, da sem se ves ta čas izogibala tega območja. Nekatere čebel znajo biti preveč napadalne in ni mi bilo do tega, da letos izvem, ali je med temi tudi kakšna taka, ki bi si privoščila mene. Odnesla sem delovne rokavice, v kopalnico in jih položila v vodo s sodo bikarbono, da se namakajo kakšno uro.