Kava je postala moj vsakodnevni napitek

Že zelo dolgo se sedaj zelo velik ljubitelj kave. To pa se je vse skupaj začelo, ko sem se prvič začel odpravljati v srednjo šolo. Takrat pa sem moral začeti vstajati nekoliko bolj zgodaj, saj sem se moral pred začetkom pouka, odpraviti še v Ljubljano, kar pa mi je vzelo tudi nekaj dodatnega časa. 

Tako pa sem takrat bil zelo zaspan, saj mi je manjkalo nekaj dodatnega spanca. Takrat pa sem začel tudi piti kavo, saj mi je ta dala zjutraj zadosti energije, da sem lahko nato ostal zbran in pa buden skozi celoten pouk.

Od takrat naprej pa imam navado, da je kava prva stvar, ki jo spijem vsako jutro, ko se zbudim. Tako je bila kava del mojega rituala tudi kasneje na faksu in pa tudi sedaj, ko se odpravljam v službo.

Kava je postala moj vsakodnevni napitek

Sedaj pa sem začel opažati, da mi včasih, ko se zbudim, priprava kave vzame kar nekaj časa, saj si jo pripravim na tradicionalen način, tako da si jo skuham v džezvi. Zato pa sem se odločil, da bom opravil investicijo in si kupil kavo mat. Kavo mat pa bi mi omogočil, da bi si lahko pripravil kavo na zelo hiter način, tako da se mi je to zelo izplačalo, še posebej za jutra, ko nimam veliko časa, da si pripravim kavo.

Moje pitje kave pa se ne začne in konča že zjutraj. Takrat po navadi spijem šele prvo kavo, kjer pa naslednja sledi že, ko se odpravim v službo. Tam pa imamo tudi svoj kavo mat, ki pa je postal moj zelo dober prijatelj, saj si nato v roku službe pripravim še kakšno kavo ali dve. Nato pa spijem po navadi še zadnjo, ko se vrnem domov, saj mi ta da še potrebno energijo da lahko opravim še kakšno delo, ki ga imam doma, izven službe.