Izbira primerne strešne kritine je ključna za izgled hiše

Na koncu gradnje vsake hiše, nam ostane le še eno delo. To pa je streha, oziroma postavitev strešne kritine, ki bo našo hišo spremenila v celoto, saj bo šele takrat primerna za življenje, saj bo hišo varovala pred zunanjimi dejavniki, kot je vreme. Pred samo postavitvijo strešne kritine, pa je potrebno pomisliti na kar nekaj faktorjev, saj se bo le tako lahko strešna kritina najbolje prilegala hiši.

Najprej moramo premisliti, ali imamo bolj standardno hišo, ali nekoliko bolj moderno. V kolikor je naša hiša moderna, tista običajna opečna strešna kritina ne bo najbolj primerno, saj se estetsko ne bo ujemala. Zato je potrebno bolj razmišljati v smeri ravne strešne kritine. Takšne strešne kritine pa so predvsem betonske in pa pločevinaste oziroma kovinske. Ker pa takšne strešne kritine nimajo naklona, moramo poskrbeti še, da se voda ne bo nabirala na njih, kar pa dosežemo z raznimi odvajalci vode na strehi.

Med drugim pa je potrebno tudi paziti, da bodo betonske strešne kritine veliko težje od skoraj da vseh ostalih vrst. To pa pomeni, da bo takšna strešna kritina primerna le za hiše, ki imajo močne temelje in pa imajo stene visoko nosilnost. V nasprotnem primeru, bi lahko to skozi čas povzročalo veliko nezaželenih težav.

Izbira primerne strešne kritine je ključna za izgled hiše

Za klasične oziroma standardne hiše, pa so opečne strešne kritine najbolj priljubljene in pa tudi najbolj pogoste v Sloveniji. To pa zato, ker se njihov videz zelo lepo poda k klasični hiši, poleg tega pa so cenovno med bolj ugodnimi. Takšna strešna kritina pa bo prav tako robustna in pa odporna na več ali manj vse vremenske razmere, v kolikor je izdelana na pravilen način.

Vse te faktorje je torej potrebno imeti v mislih, ko pride do izbire primerne strešne kritine, saj igra to ključno vlogo v funkcionalnosti hiše in pa tudi pri estetskemu videzu same hiše.