Dandanes so bazeni za doma bolj dostopni

Še vedno se spomnim, kako je bilo ko sem bila majhna, bazeni na lastnem vrtu so bili takrat dostopni le peščici prebivalcev. Tisti, ki ga je imel, je veljal za velikega bogataša. Kot majhna punčka sem vedno sanjarila, da bom imela svojega, ko bom odrasla. Voda in plavanje so namreč moja velika strast. Vendar smo do lani z družino stanovali v stanovanju v blokovskem naselju, tako da ta možnost ni prišla v poštev.

Lani smo se preselili v hišo z vrtom in bazeni, ki sem jih opažala povsod naokoli so se mi spet zdela bolj verjetna opcija. Moj mož je bil malo skeptičen glede nakupa, saj je prepričan, da je z bazeni veliko dela. K sreči so nas zadnjič na obisk povabili prijatelji, ki imajo na vrtu takega z kovinsko konstrukcijo. Ko smo sedeli na vrtu ob prijetno hladni pijači, sem pogovor preusmerila tja, kamor sem želela in prijatelje vprašala ali je z domačimi bazeni res toliko dela.

Prijatelj se je na veliko razgovoril glede tega in še posebej poudaril, da z bazeni res ni veliko dela. Res pa je, da je dobro, da si kupiš robotski sesalec in novejše pripomočke za čiščenje le teh, ki ti olajšajo delo. Poleg tega imajo bazeni vgrajeno filtrirno črpalko, ki poskrbi za higieno vode. Bila sem vesela, da je moj mož to slišal iz prve roke, zato sem ga takoj na poti domov vprašala kaj si sedaj misli o tem. 

Dandanes so bazeni za doma bolj dostopni

Ker ve, kako me bazeni privlačijo in kako si želim svojega že od malega je pristal, da si bomo tudi mi kupili svojega. Odločila sva se, da bova šla na prihajajoči sejem, kjer bodo bazeni različnih proizvajalcev na enem kupu in se bova lažje odločila katerega bova kupila. Tam nama bodo verjetno tudi svetovali, kaj vse potrebujeva za zraven. Še vedno kar težko verjamem, da se mi bodo otroške sanje končno uresničile.