Zakaj bi v trgovini uporabljali plastične vrečke, ko pa lahko uporabljamo bolj trpežne in okolju prijazne kartonske škatle?

V trgovinah imamo poleg nakupa vrečke, možnost vzeti tudi kartonsko škatlo, ter vanjo preprosto zložiti nakup.

Kartonske škatle lahko v trgovini vzamemo sami ter zanje ne rabimo plačati ničesar. Na voljo so nam po navadi pri blagajni, tako da so nam pri roki, ko zaključujemo nakup in so vseh velikosti. Kartonske škatle so veliko bolj trpežne od nakupovalnih vrečk, tako, da nas ne rabi skrbeti, da bi se uničile.

Uporaba teh kartonske škatle pa praktično kroži, saj, ko v trgovini naročijo robo, le to dobijo v takšnih kartonskih škatlah, katere pa namesto da odvržejo stran, ponudijo strankam za uporabo pri nakupu.

Zakaj bi v trgovini uporabljali plastične vrečke, ko pa lahko uporabljamo bolj trpežne in okolju prijazne kartonske škatle?

Kartonske škatle rešujejo velik okolijski problem in sicer onesnaževanje, saj plastičnih vrečk, ki jih drugače uporabljamo ob nakupu, ni mogoče reciklirati. V nasprotju s tem, pa se kartonaste škatle precej preprosto da reciklirati, ter tako blažijo prekomerno uporabo plastike v naši populaciji.

Obstajajo tudi mnogi proizvajalci, ki zalagajo trgovine s svojimi kartonskimi škatlami, ki so zasnovane bolj praktično za spravljanje blaga, saj je njihov namen ključno uporaba ob zaključku nakupa in ne ta, da morajo spraviti robo do trgovine. Take škatle imajo tudi ročaje, ki služijo lažjemu prenašanju artiklov. Te škatle je mogoče tudi kupiti v trgovini v paketih, kjer so zložene ter so kompaktno spakirane, nakar jih pa lahko doma s par gibi sestavimo v povsem delujočo in trpežno škatlo.

Kartonske škatle, pa lahko po uporabi v trgovini, uporabimo tudi za shranjevanje raznih stvari, za bolj kompaktno shranjevanje, tako, da jih ne rabimo takoj po nakupu zavreči.