Včasih se lahko navežeš tudi na krtačo za lase

Včasih se lahko navežeš tudi na krtačo za lase

Na vsake toliko časa je dobro, da zamenjamo svojo krtačo za lase, pa če nam je še tako najljubša. Še posebej če imamo tiste klasične krtače, kjer težko očistimo ne samo lase, ampak tudi prah, ki se nabira v samo krtačo, saj navsezadnje, jo uporabljamo na naših laseh. Tudi če smo dosledni, in temeljito čiščenje opravljamo kar pogosto, je dobro, da smo pozorni tudi na te prašne mucke, ki jih velikokrat radi spregledamo. Lahko bi rekli, da imamo z navadnim glavnikom manj dela in manj stroškov.

A seveda so danes dostopne tudi plastične krtače, ki so lahko prav tako udobne za česanje in se enostavno očistijo in umijejo. Res je pomembno kakšne lase imamo in katero krtačo si bomo izbrali ter kaj nam ugaja. Tako lahko izbiramo med krtačo z gostimi ščetinami, ali tisto z masažnimi bunkicami na koncu, ali takšno, ki ima svoje ščetine zelo po redko naseljene. Lahko izbiramo tudi z potovalnimi krtačami, ki so manjše oblike, in jih lahko enostavno spravimo v torbico in jo imamo tako vedno pri roki. Res lahko izbiramo med ogromno izdelki.

Prijateljica mi je zaupala, da uporablja kar dve krtači. Eno ima posebej za mokre in čiste lase, medtem ko ima pa še eno, ki jo uporablja na suhe lase, naslednji po umivanju las, ki pa je bolj gosta in ima masažne bunkice. Povedala mi je, da si jo je kupila na dopustu v Londonu, in da je odštela kar nekaj denarja zanjo, saj je bila posebne blagovne znamke in pa narejena iz popolnoma naravni materialov. Ima jo že kar nekaj let, in jo res težko pozabi vzeti zraven, kamorkoli gre, saj je s takšno krtačo za lase neizmerno zadovoljna. Tudi hrani jo posebej v predalu, da ni izpostavljena prahu, ki se rado nabere v kopalnici.