Ortodont izvaja res zelo pomembno delo

Ko sem bila še majhna, se res zelo dobro spomnim, kakšne probleme smo imeli z mojim bratom? Moj brat je moral res konstantno hoditi k zobozdravniku in ta mu je konstantno govoril, da mora do ortodonta. Moj brat se je že tako ali drugače res bal zobozdravnika in nisi znal niti predstavljati, kaj je ortodont je oziroma kaj dela on. Bolj, kot smo mu govorili, da tam ne bo nič bolelo. Bolj ga je bilo strah, saj nam ni verjel. Vsi pa smo se res dobro zavedali, da bo enkrat moral iti do ortodonta, saj bo potreboval aparat za zobe, ker so se mu zobje začele že res precej zvijati.

Ortodont izvaja res zelo pomembno delo

Po nekaj mesecih smo ga končno spravili do ortodonta in ta mu je preveril zobe. Kar naenkrat je brat opazil, da ortodont dejansko ne boli oziroma da ne naredi absolutno nič na zobeh. Vse, kar je naredil ortodont, je bilo to, da mu je vzel odtis zob in tako je moral moj brat čakati na zobni aparat.

Moj brat se niti malo ni veseli od tega zobnega aparata, saj je vedel, da ga bo moral čistiti in nositi dobesedno vsak dan. In to je nekaj, česar se res ni veselil. Tega se nismo veselili niti mi, saj smo vedeli, da bomo morali res težiti mojemu bratu, da res redno čisti to zadevo in pa da jo nosi. Ortodont mu je res zelo lepo povedal vsa navodila, ki jih mora vedeti glede zobnega aparata in tako mu je res zabičal, da mora ta zobni aparat nositi konstantno oziroma vsa. Brat je rekel, da vse skupaj razume, a doma smo imeli kar nekaj časa borbe. Čisto vedno je pozabil na ta zobni aparat in mi smo mu morali težiti, da mora to nositi, če se hoče znebiti tako zobozdravnika kot tudi ortodonta. Kmalu mu je seveda postalo jasno, da bo moral začeti nositi to zadevo, če bo želel se znebiti tako zobozdravnikov kot tudi ortodonta in tako končno začel nositi ta zobni aparat. Ortodont je po nekaj mesecih bil res zelo ponosen na mojega brata in mu je tako rekel, da ne bo več rabil dolgo časa nositi ta zobni aparat in da bo se končno rešil tako ortodonta kot tudi zobozdravnika. Ko je brat slišal te besede je bil seveda zelo vesel in zadovoljen.