Končno je prišel dan, ko žlebovi niso več na našem dvorišču

Minil je teden dni po tem, ko sem se dogovorila s podjetjem, ki bo poskrbelo, da se bodo žlebovi odpeljali na odpad. Kar pomeni, da bo naše dvorišče zopet lepo in jaz bom lahko poskrbela končno, da ga še bolje uredim.

Bilo je okoli pete ure popoldan, ko sem prejela klic, d ase gospod izgublja po naših ulicah in je skoraj že zavil k nekomu, kjer so tudi žlebovi na dvorišču. Še dobro, da sem se spomnila, da so pri nekomu tudi menjali to pred kratkim. Sicer kar precej daleč, tako, da se je gospod kar pošteno zmotil pri iskrenju naše hiše. Ampak na srečo sem točno vedela, kje je in ga pravilno usmerila proti nam.

Čez dobrih deset minut je bil končno tukaj in z možem sta uspešno naložila vse, da so bili žlebovi v celoti pospravljeni na njegovo prikolico. S seboj je imel že pripravljen račun, tako, da smo zelo hitro tudi poravnali delo in gospod se je odpeljal dalje. Niti najmanjšega občutka nisem imela, koliko stane takšna storitev, me je pa vseeno presenetilo, ker znesek ni bil ravno majhen za tolikšno malo dela. Res, da sem večinoma plačala samo prevoz, ampak vseeno. Kakorkoli sedaj je vse mimo, novi žlebovi so na hiši o starih ni ne duha ne sluha. Ni mi nerodno več pred sosedi in vrt lahko urejam dalje. Trava na sreči ni preveč poležana tako, da jo bom z lahkoto uredila tekom koncem tedna.

Odšla sem v hišo, kjer je moj mož ravno prišel iz kopalnice. Ker so ga žlebovi malce umazali, se je moral očistiti. Še dobro, da sem se jaz izognila temu. Nimam rada fizičnih del, po pravici povem. Če je nujno naredim kakšno stvar, če pa ne pa enostavno ne. Vsekakor so bili žlebovi ena taka stvar, ki se jih nočem dotikati, ker so res zelo umazani.

Dodaj odgovor