Kako znižati holesterol z hrano ali dodatki

Ko nam zdravnik začenja omenjati holesterol in kako znižati holesterol potem se lahko začnemo zavedati, da naše telo ne deluje več kot v mladih letih. Ker se holesterol nahaja v vsaki celici našega telesa in je pomemben vplivnež na delovanje našega organizma je res pomembno, da se zavedamo kako znižati holesterol in ostati zdravi. Če jemo preveč mastno hrano se odvečna maščoba nalaga na stene krvnih žil, ki jo zožijo kar lahko privede do krvnih strdkov in posledično srčnega infarkta ali možganske kapi. Raziskave so pokazale, da če zmanjšamo raven holesterola za deset odstotkov, naj bi znižale možnosti za srčno – žilne bolezni kar za devetnajst do štiri in petdeset odstotkov. 

Zelo poznani znaki, da bi bilo dobro vedeti kako znižati holesterol so:

  • bolečine in šibkost, ki jih čutimo v mišicah, ker zaradi zoženih žil ne dobijo dovolj hrane
  • megla v možganih, ker se arterije v možganih zožajo in ne dobijo dovolj kisika zato postane delovanje možganov moteno, kar se prikazuje z slabo koncentracijo in slabem spominu
  • spolna disfunkcija, ki jo večina pripisuje letom in jo je lahko popraviti, če vemo kako znižati holesterol in se zdravo prehranjevati.

Poleg zdrave prehrane in rednega gibanja pa je dobro vedeti kako znižati holesterol tudi z morebitnimi prehranskimi dodatki. Na tržišču obstaja kar nekaj naravnih izdelkov, ki delujejo na različne načine. kako znižati holesterol v našem telesu. Večina njih je narejena iz kurkume, ki ima možnost preprečiti oksidacijo holesterola ali iz  artičok, ki vsebujejo luteolin, ki preprečuje nastajanje holesterola. Obstajajo pa tudi različna hrana kateri so dodani fitosteroli, ki so blokatorji absorpcije holesterola

Kako znižati holesterol z hrano ali dodatki

Nekateri proizvodi celo omogočajo odstranjevanje že nabranih oblog na arterijah. Določeni izdelek ponuja ob jemanju možnost, da zavre absorpcijo slabega holesterola in obljubljajo uporabniku, da lahko mirno nadaljuje z dosedanjim stilom prehranjevanja. Vsekakor je vredno poskusiti kako znižati holesterol z prehrano ali dodatki preden se po pomoč obrnemo k zdravniku.