Copati so osnova za hojo po hiši

Ko pridemo domov in se sezujemo, nekateri hodijo bosi, drugi pa si nadenejo copate. Copati so neka domača obutev, da si ne zamažemo nogavic in pa predvsem, da nas ne zebe v noge.

Ko pridejo gosti k nam jim že na vhodu ponudimo copate, še posebej če imamo v hiši mrzle ploščice in nimamo preproge po celem stanovanju ali hiši. So nek vir udobja in enostavni za obut, namreč jih lahko samo nataknemo kot natikače. Pri otrocih je malce težje, saj jih je težko navaditi na nošenje copat. Zato obstajajo otroški copati, ki se jih obuje in so v obliki živali ali kaj podobnega, kar je otroku zanimivo in jih z veseljem nosi. Copati so takšni, ki se jih ne natakne zato, da otroka ne ovirajo pri igranju in da mu ne padajo dol iz noge ampak so fiksni in zabavni.

Copati so osnova za hojo po hiši

Copati so lahko zelo lepo darilo za božič ali rojstni dan, saj obstajajo copati, ki so zelo lepi ali pa zelo smešni. Odvisno od priložnosti, kaj želimo podariti osebi. Tudi odrasli iz heca nosijo copate v obliki živali ali kaj podobnega, copate ki so za otroke.

Če doma nimamo toplih tal in ne nosimo copatov, lahko tudi zbolimo. Lahko imamo hude probleme z gležnji ali pa se prehladimo. Lahko nas bolijo noge ali kaj podobnega. zato so copati zelo pomembni tudi, če se me tega ne zavedamo.

Tudi če so tla čista, se še vedno lahko zgodi da bele nogavice ne bodo več bele, če po hiši hodimo brez copat. Iz belih nogavic je zelo težko spraviti umazanijo dol in morda bele nogavice nikoli več ne bodo bele.

Nekateri radi tudi v službi nosijo copate, še posebej, če je zima, se nam po navadi ne da hoditi v zimskih čevljih po cele dneve v službi. Zato si prinesemo copate v službo, kjer se lahko lepo preobujejo in v udobju delamo naprej.