Botoks za večno mladostni videz in za reševanje zdravstvenih težav

Večina ljudi, ko sliši za botoks, pomisli na nekaj, kar ni ravno dobro oziroma imajo o botoksu popolnoma napačno predstavo. Seveda jim to ne gre zameriti, saj so nekateri primeri vplivnežev in estradnih zvezdnic zares katastrofalni.

Potrebno se je zavedati, da je botoks zelo koristen in zelo priporočljiv za uporabo, saj je lahko uporabljen tudi v zdravstvene in ne samo v estetske namene.

 

Kaj sploh je tako vsem dobro poznani botoks?

To medicinsko čudo pod imenom botoks, ki ga mnogi kujejo v zvezde, je zagotovo številka ena po priljubljenosti v estetski medicini. Njegov namen delovanja je ta, da prepreči prekomerno krčenje mišic in tako prepreči nastajanje globokih gub. Največkrat se botoks uporablja na predelu čela, oči, med obrvmi, nad ustnicami, za zakrivanje smejalnih ali kadilskih gub, za definiranje ličnice in še mnogo drugih reči.

Veliko ljudi pa sploh ni dobro informiranih in ne ve, da se botoks uporablja tudi v zdravstvene namene. Z apliciranjem botoksa se lahko prepreči prekomerno potenje, prav tako pa se tudi preprečuje nastanek hudih migren, ki znajo biti zelo nadležne. Samo apliciranje botoksa se lahko uporabi tudi za rast las. Učinki botoksa lahko trajajo različno dolgo, v večini primerov je potrebna ponovna reaplikacija po 6-ih do 12-ih mesecih. Vse je seveda odvisno od starosti pacienta, od težave za katero se je odločil sploh za apliciranje botoksa, ter kakšno presnovo ima posameznik.

 

Naravni botoks

Na žalost naravni botoks, kot si nekateri ljudje predstavljajo, ne obstaja, obstajajo pa metode, ki dajejo podobne rezultate botoksu le da so te naravne, veliko bolj cenovno dostopne, vendar se je potrebno zavedati, da rezultat temu zagotovo ne bo enak, prav tako pa bo to zelo kratkotrajno. Kot naravni botoks se smatrajo predvsem banane.

Z bananami se lahko doseže res lep videz kože, saj so bananine maske polne vitaminov. Potrebno se je zavedati tudi, da če aplicirate botoks in ustrezno ne skrbite za kožo, potem rezultati ne bodo tako efektivni, kot ste si morda vi zamislili. Kožo je potrebno negovati skozi celo leto, potrebno je piti veliko vode, predvsem pa je potrebno uporabljati sončno kremo na vsakodnevni bazi, saj le ta ščiti pred sončnimi žarki, ki povzročajo staranje kože.

Botoks za večno mladostni videz in za reševanje zdravstvenih težav