Kako si s škodljivimi lepotnimi trendi pridelati nevarno bolezen kožni rak

Že zdavnaj so v pozabi časi, ko je bila bela in svetla polt v modi. V srednjem veku je namreč veljalo pravilo, da so le tisti ljudje, ki imajo bledo in belo kožo, vredni občudovanja in pohval. Z leti pa se je to pravilo začelo spreminjati, saj so pričeli lepotni trendi postajati drugačni.

Bela polt je šla v pozabo, sedaj je popularna temna, zagorela in sijoča polt. Ravno zaradi takšnih lepotnih standardov se veliko število ljudi poslužuje pretiranega in nevarnega sončenja, prav tako pa se poslužujejo uporabe solarijev, ki so še toliko bolj nevarni od samega sonca.

 

Simptomi kožnega raka

Dejstvo je, da kožni rak nikakor ne izbira, ne izbira spola, ne izbira starosti niti mesta, kjer se bo razvil. Bolezen je agresivna, huda in hitro napredujoča, saj se kožni rak v večini primerov na žalost odkrije takrat, ko je že prepozno. Najbolj pogosti znaki, so ki kažejo na to, da je kožni rak nastal in napredoval, so zelo zahrbtni, saj so takšni, da jim ljudje ne posvečajo dosti pozornosti.

Kako si s škodljivimi lepotnimi trendi pridelati nevarno bolezen kožni rak

Najbolj pogosti znaki so krvaveče znamenje, suha koža, hrapavo znamenje ali hrapava oteklina, sprememba pigmentacije na koži, proge na nohtih, pojav nenavadnih znamenj, modrice ter rane, ki se nikakor ne zacelijo in zelo močno luskasta koža.

 

Sprememba pigmentacije na koži

Pri diagnozi kožni rak se velikokrat koža drugače obarva, lahko postane izrazito rdeča ali pa znamenje zelo potemni. Velikokrat se kožni rak pokaže ravno za znamenjih, saj so le ta zelo občutljiva na sončne in ultravijolične žarke.

Koža, ki je prizadeta s to boleznijo, je na otip boleča, občutek pa je zelo neprijeten. Pred samim soncem in sevanjem ultravijoličnih žarkov se je potrebno zaščititi skozi celo leto, namreč zelo zmotno je razmišljanje, da sonce pozimi ni močno in da naši koži ne more povzročiti škode.