Ginekološka ambulanta

Ginekologija

Pri nas lahko opravite dodatne ginekološke preglede, UZ, ginekološke preiskave in brise. Smo pravi naslov vsem tistim ženskam, ki v skrbi za svoje zdravje iščejo dodatne možnosti.
Pomagamo vam lahko tudi, ko težave že nastopijo. Pri nas lahko opravite kolposkopijo in odvzem tkiva za histološko preiskavo.

Program po ginekološki operaciji z možnostjo namestitve ali brez - za povrnitev telesnih moči in za uravnoteženje psihičnega stanja smo pripravili program za zmanjševanje posledic operacije in povrnitev moči. Vašega napredka boste najbolj veseli vi, z vami pa vsi vaši najbližji.  VEČ

Bolezni dojk

Rak dojk je v razvitem svetu najpogostejša oblika raka pri ženskah. Možnost za ozdravitev je velika, če je rak dojk odkrit pravočasno. Zato je pomembno pravilno samopregledovanje in ultrazvočna preiskava.
V naši ambulanti vam nudimo pregled dojk, svetovanje o zdravju dojk in ultrazvočne preglede dojk.

Program rehabilitacije po operaciji dojk - Naši programi temeljijo na obnovitvi vašega zdravstvenega stanja in sproščanju s pomočjo naravne lokalne zdravilne termalne vode z različnimi dodatki. VEČ

Rožnati paket je program z namestitvijo, ki je namenjen vsem predstavnicam nežnejšega spola, ki se zavedajo pomena preventive in hkrati želijo danes poskrbeti za zdrav jutri. V okviru paketa vam nudimo brezplačen ginekološki pregled ter klinični pregled dojk. VEČ

Uroginekologija

Urinska inkontinenca je nehoteno uhajanje urina. Tovrstne težave so pri ženskah zelo pogoste, toda o njih preredko spregovorijo. V naši ambulanti vam nudimo strokoven pogovor in pregled ob težavah z uhajanjem urina. Znali vam bomo svetovati, kako težave omiliti ali celo odpraviti.
Na voljo imamo tudi magnetni stol ter usposobljene fizioterapevte, ki vas naučijo pravilnega izvajanja vaj za krepitev mišic medeničnega dna.

Uroginekološka ambulanta - v sklopu konzervativnega zdravljenja urinske inkontinence uporabljamo veliko različnih postopkov in metod, katere največkrat pripeljejo do uspešnega rezultata. VEČ

Neplodnost

V primeru težav z zanositvijo vam nudimo usmerjen ginekološki pregled in laboratorijsko diagnostiko. Glede na rezultate vas usmerimo kako naprej.

Programi za dvig rodnosti in neplodnosti - v Termah Dobrna so v sodelovanju med naravnimi dejavniki in zdravstveno stroko nastali učinkoviti programi za lažjo zanositev in dvig rodnosti. Vzroki za motnje pri zanositvi so lahko različni, zato smo pripravili različne programe, ki so usmerjeni v odpravo vzrokov in ureditev stanja. VEČ

Porodništvo

V javnem zdravstvenem sistemu nosečnicam pripada določeno število pregledov in ultrazvočnih preiskav. V primeru želje po dodatnih preiskavah in ultrazvočnih pregledov, le-te lahko opravite pri nas.

Program za bodoče mamice - Pripravili smo tridnevni program za duhovno in telesno umirjanje, zmanjšanje težav, povezanih z nosečnostjo, in pripravo na lažji porod. VEČ

Menopavzalno obdobje

Svetujemo in pomagamo vam pri tegobah s staranjem. Ponujamo sledenje hormonskih sprememb, nasvete za zdravo staranje ter predpisovanje hormonske terapije.

Program menopavza in andropavza - menopavza nas biološko nagovarja, da si vzamemo “premor”, najdemo malo miru pred motnjami in zahtevami, ki nam jih postavlja življenje, in razmislimo o preteklosti in prihodnosti. Obdobje menopavze in andropavze je obdobje modrosti. Ko se odločimo, da bomo naredili prvi korak, dobimo možnost za razvoj na novo odkritega občutka sebe in smisla svojega življenja. VEČ

Začetki zdravilišča v Dobrni segajo v leto 1403. Že od nekdaj so Terme Dobrna veljale za žensko zdravilišče, oazo miru in zdravja. 

Ginekološka ambulanta v Termah Dobrna nudi preglede in prijazne nasvete ženskam v mirnem in intimnem okolju. Ob skrbi za ginekološko zdravje žensk v vseh starostnih obdobjih skrbimo tudi za zdravje ploda v času nosečnosti.

Najpogostejše težave zaradi katerih prihajajo ženske na preglede v naš center:
  • neplodnost,
  • vnetja,
  • kronična medenična bolečina,
  • motnje menstruacijskega ciklusa,
  • uhajanje urina,
  • menopavzne težave,
  • bolečine pri spolnih odnosih,
  • merjenje nuhalne svetline,
  • ultrazvok v nosečnosti.

Cenik

Specialistični ginekološki pregled 85,00 €
Ginekološki ultrazvok in bris materničnega vratu - PAP 85,00 €
Ginekološki pregled - kontrolni 50,00 €
Posvet pri ginekologu 15 min. 30,00 €
Palpatorni pregled dojk 30,00 €
Kolposkopija 75,00 €
Kolposkopija s ciljano biopsijo in histološko verifikacijo 150,00 €
Odščip sprememb na vulvi s histološko verifikacijo 100,00 €
Odstranitev cervikalnega polipa s histološko verifikacijo 100,00 €
Vstavitev IUD in UZ 125,00 €
Odstranitev IUD 50,00 €
Bris na patogene bakterije 40,00 €
Bris na HPV 75,00 €
UZ ugotavljanje nosečnosti v prvem trimesečju 45,00 €
UZ meritve materničnega vratu 30,00 €
UZ biometrija ploda 60,00 €
3D/4D ultrazvočni pregled v nosečnosti s posnetkom na USB ključu 80,00 €
UZ slike (3) ali USB ključ 10,00 €
Ginekološki ultrazvok 65,00 €
Bris na streptokok B 35,00 €
Zdravniško potrdilo 25,00 €
Bris materničnega vratu - PAP 40,00 €

 Cenik velja od 04/05/2020 . Cene so v EUR in vključujejo DDV. Pridružujemo si pravico do spremembe cen in prodajnih pogojev ter tipkarskih napak.

Strokovna ekipa

Petra Šket

dr. med., spec. ginekologije in porodništva

Leta 2003 je diplomirala na Medicinski fakulteti v Ljubljani. 2010 je opravila specialistični izpit iz ginekologije in porodništva.
Poleg licence za delo na področju ginekologije in porodništva ima tudi licenco za zdravljenje z laserjem v ginekologiji. Podiplomsko je opravila teoretična in praktična izobraževanja iz področja uroginekologije pri nas in v tujini.
Do leta 2020 je bila redno zaposlena na ginekološko porodniškem oddelku SB Celje. Tam je opravljala delo v porodni sobi, delo v ginekološkem dispanzerju ter ginekološko diagnostiko in operativne posege.
Od 1.1.2020 je redno zaposlena v Termah Dobrna, kjer opravlja delo v ginekološkem dispanzerju in delo na področju rehabilitacije po ginekoloških operativnih posegih.

Pokaži več

znan. svet. prof. dr. Adolf Lukanović

dr. med., svet. spec. ginekologije in porodništva

Po končanem študiju na Medicinski fakulteti v Ljubljani je opravil specializacijo iz ginekologije in porodništva. Podiplomski študij, smer uroginekologija je opravil na Medicinski fakulteti Sveučilišta v Zagrebu in leta 1991 postal magister znanosti. Oktobra leta 1998 je na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani pridobil akademski naslov doktorja znanosti s področja ginekologije.
Od leta 1988 je bil vodja Oddelka za uroginekologijo na Ginekološki kliniki v Ljubljani, kjer je v klinično delo na področju diagnostike in zdravljenja urinske inkontinence prenesel nove diagnostične in operativne tehnike. Leta 2006 je postal predstojnik Kliničnega oddelka za ginekologijo Ginekološke klinike UKC Ljubljana vse do leta 2008. Od takrat dalje je strokovni direktor Ginekološke klinike UKC Ljubljana.
Leta 2000 mu je Ministrstvo za zdravstvo Republike Slovenije podelilo naziv svetnik za aktivni prispevek na strokovnem, organizacijskem, pedagoškem in raziskovalnem področju. Leta 2001 pa mu je Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani podelila naziv docent ginekologije in porodništva. Strokovno se je izpopolnjeval v Londonu, Berlinu, Gradcu, Dunaju, Uppsali.

Pokaži več

Marija Ocvirk

dr. med., spec. ginekologije in porodništva

Marija Ocvirk, specialistka ginekologije in porodništva, je končala Medicinsko fakulteto v Ljubljani leta 1981, specializacijo iz ginekologije pa zaključila leta 1990. Po opravljenem specialističnem izpitu je bila leto dni na izpopolnjevanju v Leverkusnu v Nemčiji, od leta 1994 je delala na ginekološko – porodniškem oddelku Splošne bolnišnice Celje, kjer je bila vodja perinatologije in namestnica predstojnika oddelka.
Njeno vodilo pri delu je nenehno učenje in izpopolnjevanje na različnih strokovnih področjih.
Aktivno in pasivno se je udeležila številnih izobraževanj v Sloveniji, v organizaciji Združenja ginekologov in porodničarjev, Novakovih dnevov, na področju ultrazvočne diagnostike ploda.
Dvakrat se je udeležila tečaja iz ultrazvoka pri prof. Kypros Nikolaidesu v Londonu na The Fetal Medicine Foundation.
Leta 1999 je opravila Mednarodno šolo akupunkture in moksibustije v Ljubljani in nato še šolo akupunkture in moksibustije na China Beijing International Acupuncture Training Centre v Pekingu.
Aktivno je sodelovala pri izvedbi projekta Novorojenčku prijazna porodnišnica s pripravo literature in poučevanjem medicinskega kadra na ginekološkem oddelku. Bila je glavni mentor specializantom ginekologije in porodništva.
Maja 2005 se je zaposlila v Termah Dobrna, kjer se je ukvarjala z rehabilitacijo žensk po ginekoloških obolenjih, predpisovala terapije in spremljala njihovo rehabilitacijo po prebolelem raku na rodilih in raku dojk ali po ginekološki operaciji. Ob pomoči Term Dobrna in Občine Dobrna je v Termah Dobrna ustanovila Dispanzer za ženske na primarnem nivoju.
V Termah Dobrna je s sodelavci pripravila programe za večjo rodnost, pripravo na porod, za ženske v menopavzi, program za obnovitveno rehabilitacijo po operaciji raka na dojkah.
Poleg svojega rednega dela se je ukvarjala tudi z uvajanjem izboljšav kakovosti v zdravstvu v Termah Dobrna v povezavi s pridobitvijo mednarodne akreditacije.
Že na začetku strokovnega dela je spoznala, da je zelo pomembno nenehno izobraževanje in spremljanje strokovne literature, kar ji je bilo vselej v veselje in prid. Ugotovila je, da tako najbolje pomaga ženskam v njihovih težavah. 
Leta 2020 je zaključila redno delo v Termah Dobrna, še vedno pa v sklopu samoplačniških ambulant v Termah Dobrna izvaja akupunkturo in samoplačniške ginekološke ter ultrazvočne preglede.

Pokaži več

Termin ambulante:

Petra Šket, dr. med., spec. ginekologije in porodništva: dne 15/10/2020 in 05/11/2020 ob 15.00 uri.

Potrebna je predhodna rezervacija termina na telefonski številki: 03 78 08 144 (od torka do petka: med 11.00 in 13.00 uro) ali e-naslovu: ginekologija@terme-dobrna.si