Akupunktura

Protibolečinska ambulanta in ambulanta za akupunkturo

Leta 2003 sta Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) in Nacionalni inštitut za zdravje objavila poročilo z naslovom "Akupunktura: Pregled in analiza poročil o kontroliranih kliničnih preiskavah.« V poročilu so prikazali seznam bolezni in stanj, ki se učinkovito zdravijo z akupunkturo in smo ga v skrajšani obliki pripravili v zavihkih.

Vendar obstaja še veliko drugih stanj, ki so jih stoletja učinkovito zdravili z akupunkturo in za katere ni narejenih sodobnih študij. Znanstveniki že več let intenzivno raziskujejo delovanje akupunkture in so dokazali že mnoge povezave. Akupunktura pomaga premagovati dnevni stres in obremenitve sodobnega življenja; lajša bolečine, zmanjša sklepna in mišična vnetja; izboljša prebavo; obrani pred prehladi, gripami in alergijami; uravnavajo hormonski ciklus; pomaga obvladati kronična zdravstvena stanja in hitrejše okrevanje od poškodbe in operacije.

Akupunktura zdravilno učinkuje na moteno delovanja organov in lajša težave pri poškodbi telesnih struktur. Povečuje samozdravilno sposobnost telesa in prispeva k boljšemu duševnemu in telesnemu počutju. Je idealna dopolnilna metoda uradni medicini.

Trije najpomembnejši učinki akupunkture so:

  • lajša bolečine,
  • zmanjšuje vnetje,
  • povrne ravnovesje.

Terapija običajno traja 30 do 45 minut. Mnogi po terapiji občutijo veliko sprostitev. Težave in bolečine pogosto opazno popustijo že po prvih terapijah. Največkrat se priporoča deset terapij, enkrat do dvakrat na teden.

Več kot tri desetletja se akupunktura razvija tudi v zahodnem svetu. V tem času je nastalo veliko število znanstvenih študij, ki dokazujejo, da ni samo varna metoda zdravljenja, če jo izvajajo ustrezni strokovnjaki, ampak tudi
statistično učinkovita.

V Termah Dobrna nudimo strokovno obravnavo zdravnikov s posebno izobrazbo iz področja akupunkture:

  • Marija OCVIRK, dr. med, specialistka ginekologije in porodništva
  • Emil ČATER, dr. med., spec. nevrolog in akupunkturolog
  • Annemary KOTNIK, dr. med.
  • Božena PARAĆ JERKOVIČ, dr. med., spec. anesteziolog, EDPM

Termin ambulante: