O Dobrna Medical

Terme Dobrna smo sodobno in dinamično zdraviliško-turistično središče. Zdravilišče združuje tako naravne danosti, kot sodobno medicinsko znanost, kar ga uvršča v sam vrh slovenskega turizma.

Sloveča tradicija, ki sega v 15. stoletje, podnebje in čudovito naravno okolje, sprostitev, kvalitetna nega in oskrba, družabnost in razvedrilo – vse to so dejavniki, ki že od nekdaj privabljajo k nam goste iz vsega sveta.

V Termah Dobrna imamo tri naravne zdravilne dejavnike, priznane s strani Ministrstva za zdravje Republike Slovenije: termalna voda, fango in šota.

V Termah Dobrna opravljamo rehabilitacijske postopke za zdraviliška zdravljenja po standardih 1, 2, 3, 4 in 6 (tabela).

Standard Bolezni
Standard tip 1 Vnetne revmatske bolezni
Standard tip 2 Degenerativni izvensklepni revmatizem
Standard tip 3 Stanje po poškodbah in operacijah na lokomotornem (gibalnem) sistemu s funkcijsko prizadetostjo
Standard tip 4 Nevrološke bolezni, poškodbe in bolezni centralnega in perifernega živčnega sistema, vključno s cerebrovaskularnimi inzulti ter živčno mišičnimi boleznimi
Standard tip 6 Ginekološke bolezni

Poslanstvo družbe

Poslanstvo Term Dobrna je zagotavljati dobro počutje in zdravje za vse generacije, s preventivnim delovanjem, strokovnostjo, na kakovosten način in z uporabo naravnih zdravilnih sredstev.
Zdravje je naše vodilo in generator razvoja. Z nudenjem oddiha v neokrnjeni naravi in iskanjem ravnovesja ugodno vplivamo na zdravje naših gostov. S preventivnim delovanjem zdravje varujemo, z rehabilitacijo in zdraviliškim zdravljenjem ga povrnemo.
Z uspešnim poslovanjem ustvarjamo podlago za prosperiteto naših ključnih deležnikov – gostov, zaposlenih, poslovnih partnerjev in lastnikov.

Vizija družbe

Terme Dobrna smo uspešno podjetje, sodobno in dinamično medicinsko – turistično središče, ki združuje naravne danosti, tradicijo, gostoljubje, strokovnost in medicinsko znanost.
V okviru term deluje diagnostično-rehabilitacijski center, v katerem sodelujemo z vodilnimi strokovnjaki na področjih ginekologije, urologije, ortopedije in nevrologije. Smo partner moškemu in ženski v vseh obdobjih rodnosti, obenem pa ju ščitimo pred najpogostejšimi civilizacijskimi boleznimi. Na področju srednje in vzhodne Evrope smo prepoznani kot vodilni center za pomoč pri bolezenskih težavah z rodili, neplodnostjo, inkontinenco ter diagnostiko na področju ginekološko-uroloških stanj v povezavi z onkologijo ter nevroloških stanj.
Na turističnem segmentu smo vodilni na področju sonaravnega turizma, specializirani za pare in družine z majhnimi otroci, ki iščejo mir, sprostitev in zdrav način življenja v neokrnjeni naravi ob raznovrstni namestitveni in gostinski ponudbi.