Izdelki za intimno nego

Izdelki za intimno nego

Linija izdelkov za intimno nego blagovne znamke Terme Dobrna z dodano zdravilno termalno vodo iz vrelca Term Dobrna.
Smo partner ženski skozi vsa njena življenjska obdobja. V ta namen smo se ob vzpodbudi Združenja ginekologov in porodničarjev, odločili za nov korak, s katerim bomo še dodatno pripomogli k boljšemu zdravstvenemu blagostanju uporabnic in uporabnikov zdravstvenih storitev oz. produktov. Izdelali smo linijo izdelkov za intimno nego z dodano zdravilno termalno vodo iz vrelca Term Dobrna, blagovne znamke Terme Dobrna.
Izdelki so na voljo v Termah Dobrna, lekarnah in specializiranih trgovinah.
Priporoča Združenje porodničarjev in ginekologov Slovenije.

Cene:

  • Termalni gel za sproščanje 20,00 €
  • Vlažilna krema za intimno uporabo 10,00 €
  • Tekoče milo za intimno nego 7,50 €

 

Opis izdelokov za intimno nego

  • TERMALNI GEL ZA SPROŠČANJE

Aktivni gel z dodano zdravilno termalno vodo iz vrelca Term Dobrna in naravnimi eteričnimi olji izboljšuje obrambni mehanizem kože, spodbuja njeno prekrvitev in delovanje. Visoko hranljiva maščobna olja kožo hranijo, varujejo in ohranjajo njen svež in mladosten videz,  spodbujajo sposobnost obnavljanja kože, izboljšujejo njeno strukturo in blagodejno vplivajo na vezno tkivo kože.
Sestavine v gelu dajejo občutek hladu, kar sprošča, pomirja in nudi občutek ugodja. Uporabo priporočamo predvsem na področju trebuha oziroma povsod, kjer se pojavljajo blagi mišični krči.
Aktivne sestavine termalnega gela so: olja mandarine, mete, evkaliptusa, avokada, jojobe, izvleček kamilice, mentol.

Učinkovine posameznih naravnih sestavin:
- OLJE MANDARINE - sprošča napetosti mišic, blaži krče in bolečine ter pomaga pomirjati splošno napetost in razdražljivost, uravnoveša. Po ljudskem izročilu učinkovito deluje proti prehladnim obolenjem, saj ima blag antiseptičen učinek.
- METINO OLJE - zapiski poročajo o blagodejnih protibolečinskih učinkih, saj sprošča mišične krče, blaži glavobol, pomaga pri prehladu, osvežuje in krepi vneto kožo, deluje blago antiseptično, antimikrobno ter antivirusno.
- MENTOL – sestavina metinega olja, ki deluje rahlo analgetično, kar povzroča blago zmanjšanje bolečin, pomaga pri utrujenosti in revmatskih bolečinah v mišicah in sklepih.
- OLJE EVKALIPTUSA – je prisotno v mnogih zeliščnih pripravkih za masaže in vtiranje, saj hladi kožo in segreva mišice. Izvlečki delujejo kot blagi antiseptik, blažijo bolečine, delujejo blago antirevmatično. Na kožo delujejo blagodejno osvežujoče, poživljajoče, blažijo mišične krče in pomirjajo utrujene mišice, pospešujejo celjenje ran. Evkaliptus po starodavnih zapiskih ljudske medicine pomaga lajšati težave, ki so posledica različnih obolenj, kot so prehladna obolenja, infekcijska obolenja idr.
- AVOKADOVO OLJE - zelo hranljivo olje, saj spada med olja, katera vsebujejo največ vitaminov. Odlikuje se po tem, da koži pomaga vrniti maščobo, jo zgladi in ji vrača vlago. Uporablja se za nego zelo suhe, dehidrirane, razdražene in zrele kože. Vsebuje vitamine A, B, D, E, proteine ter licitin. Zelo primeren je za uporabo proti strijam v nosečnosti.
- JOJOBA OLJE – naravni tekoči vosek, bogat z vitaminom E. Učinkuje mehčalno in je zelo primerno za nego problematične, aknaste kože in v kombinaciji z drugimi olji tudi za masažo telesa. Visoko hranljiva maščobna olja, ki jih vsebuje jojoba, kože ne iritirajo in ne povzročajo alergij. Raziskave so pokazale, da vplivajo na zaviranje nastanka gub, uravnavajo vlažnost kože, ohranjajo njeno elastičnost in prožnost. Zaradi svoje sestave je jojoba olje zelo uporabno za vse tipe kože, posebno za občutljivo in problematično kožo. Struktura jojobinega olja je podobna naravnemu kolagenu v koži, poleg tega pa vsebuje veliko vitaminov in mineralov.
- KAMILICA – blaži razne krčne bolečine, deluje blago protivnetno in antiseptično, pomaga omejiti bolezenske procese, spodbuja kožno presnovo in celjenje ran.

  • VLAŽILNA KREMA ZA INTIMNO UPORABO

Tekoča krema z dodano zdravilno termalno vodo iz vrelca Term Dobrna je vlažilni kozmetični izdelek za intimno uporabo. Z njeno pomočjo lahko izboljšamo kakovost spolnega odnosa in lajšamo težave zaradi izsušene nožnične sluznice.
Prednost tekoče kreme predstavlja vlažnost ne samo zunaj, temveč tudi v nožnici. Omogoča diskretno in higienično uporabo, ne vsebuje hormonov, nima stranskih učinkov in ne poškoduje kondoma.
Krema vsebuje naravne aktivne snovi. Je brez barve, vonja in okusa. Ni mastna, ne pušča sledi in je topna v vodi.

Kaj je Vlažilna krema Term Dobrna?Je sodoben intimni lubrikant v obliki tekoče kreme. Z njim izboljšamo kakovost intimnega življenja in preprečujemo težave zaradi izsušene nožnične sluznice.

Katere so prednosti Vlažilne kreme Term Dobrna? Prednost predstavlja dodatek zdravilne termalne vode iz vrelca Term Dobrna ter učinek vlaženja ne samo zunaj, temveč tudi v nožnici. Želeni učinek dosežemo že z nekaj kapljicami kreme, ki jo nežno vtremo v zunanji del genitalij. Ob majhni porabi kreme torej omogoča diskretno in higienično uporabo.

Komu je Vlažilna krema Term Dobrna namenjena? Namenjena je ženskam vseh starosti, predvsem ženskam v menopavzalnem obdobju in po njem, ko postanejo težave še izrazitejše in pogostejše. Pri mlajših jepriporočljiva uporaba pred prvim spolnim odnosom in po porodu.

Katere so lastnosti Vlažilne kreme Term Dobrna? Krema vsebuje dodatek zdravilne termalne vode iz vrelca term Dobrna ter naravne aktivne snovi. Je brez barve, vonja in okusa, ni mastna, ne pušča sledov in je topna v vodi. Ne vsebuje hormonov, ne draži tkiva in je varna za uporabo. Ob uporabi te kreme postane spolnost prijetnejša, kakovost spolnega življenja partnerjev, pa bistveno boljša.

  • TEKOČE MILO ZA INTIMNO NEGO

Tekoče milo z dodano zdravilno termalno vodo iz vrelca Term Dobrna je zaradi blagodejnega delovanja na osnovi rastlinskih izvlečkov odlično sredstvo za dnevno umivanje, nego in zaščito intimnih delov telesa.
Z izbrano sestavo in fiziološko ustrezno pH vrednostjo vzdržuje fiziološko ravnovesje intimnih delov.
Daje prijeten občutek svežine in dobro počutje ves dan. Priporočamo ga za nego ženskih in moških intimnih delov telesa, primerno pa je tudi za umivanje nežne in občutljive kože. Ob tem kože ne draži in ne povzroča alergij.

Aktivne sestavine mila za intimno nego so: izvlečki ognjiča, kamilice, islandskega maha, sleza, propolisa, hibiskusa, hamamelise, semen grenivke.

Učinkovine posameznih naravnih sestavin:
- OGNJIČ – po ljudskem izročilu ognjič deluje kot blagi spazmolitik, pomirja krče in vnetja različnih organov, med drugimi tudi ženskih spolnih organov. Je blagi antiseptik, ki spodbuja celjenje ran.
- KAMILICA – blaži razne krčne bolečine, deluje blago protivnetno in antiseptično, pomaga omejiti bolezenske procese, spodbuja kožno presnovo in celjenje ran.
- ISLANDSKI MAH - poročajo o šibkem antibiotičnem učinku lišajnih kislin in imunostimulativnem delovanju izvlečka iz droge.
- SLEZENOVEC – v ljudski medicini se slezenovec uporablja za obkladke in izpiranje ran, po tradiciji tudi za blažitev vnetja nosnične in očesne sluznice.
- PROPOLIS – odkrili so blage protivnetne, antibiotične, antivirusne, antiglivične, antitumorne, imunostimulativne, antioksidativne ter lokalno anestetične učinkovitosti propolisa ter druga delovanja, kot so pomoč pri pospeševanju regeneracije tkiv.
- NEPOZEBNIK – Izvlečki nepozebnika so poznani po svojem blagem antioksidativnem in antiiritativnem delovanju, kar pomeni, da zmanjšujejo alergicidne reakcije kože na zunanje vplive okolja. V proizvodih deluje kot idealna sestavina za nego občutljive kože.
- SEME GRENIVKE – semena grenivk delujejo blago antibakterijsko, antivirusno in fungicidno. Raziskave so pakazale, da semena vsebujejo mnogo različnih flavonoidov, kar zagotavlja blago dezinfekcijsko delovanje. Uspešno pomagajo v boju proti različnim vnetjem, med katere sodijo tudi vaginalne infekcije s Candido Albicans.