Alternativna medicina

Alternativna medicina

Alternativna medicina združuje najrazličnejše tehnike in metode zdravljenja, ki se razlikujejo od konvencionalne medicine, temelji na prepričanju, da je bolezen stanje porušenega ravnovesja v telesu. Njen cilj pa je ponovno vzpostavljanje tega ravnovesja. Holistični značaj zdravljenja se osredotoča na naše telo, um, čustva in dušo. Zajema človeka kot celoto in sledi načelu, da ima sposobnost samozdravljenja.

Alternativna medicina je v uporabi že od pradavnine in se je do danes izredno razvila. Nove metode zdravljenja, ki temeljijo na novih spoznanjih in dojemanju človeka kot celoto, se tako vse bolj uporabljajo za različna zdravljenja. Kar jo postavlja v sam vrh izbranih metod zdravljenja, ki se jih poslužujejo ljudje po celem svetu.

Primerna je za:

  • osebe z večjimi ali manjšimi zdravstvenimi težavami oz. boleznimi,
  • osebe, ki so že prebolele določeno bolezen,
  • osebe, ki jih je uradna medicina ožigosala za neozdravljive,
  • osebe, ki želijo svoje zdravje ohranjati na največji ravni.

Skratka, primerna je za vse, ki si želijo svoje telo kot celoto ozdraviti in vrniti v ravnovesje, s tem pa preprečiti nove bolezni.

Glavna razlika je v tem, da alternativna medicina človeka obravnava celostno, medtem ko se uradna osredotoča na določeno bolezen. Poleg tega alternativno zdravljenje išče vzrok za nastanek bolezni, pri uradni medicini pa gre v prvi vrsti za odpravo simptomov. Kljub temu, da alternativna medicina ni uradno sprejeta kot medicinsko zdraljenje, je podprto tudi s strani sodobne medicine.

Vendar nikakor ne smete prenehati jemati zdravil, ko se poslužujete alternativne medicine kot komplementarno oz. dopolnilno zdravljenje! To je potrebno storiti pod strokovnim zdravniškim nadzorom.